De opruimcoach in Alkmaar en omgeving
Gun jezelf een opgeruimd huis !

Veel gestelde vragen

Moet ik zelf al iets doen voordat jij mij komt helpen? Ik adviseer vaak 'de boel de boel te laten', zodat ik een goede inschatting kan maken van de situatie. Eventueel zou het kunnen dat ik je op de voorhand vraag het een en andere te verzamelen waar je mee aan de slag wilt, zoals bijvoorbeeld achterstallige administratie / papierwerk. 

Beslis jij als organizer wat er met mijn spullen gebeurt? Nee, jij beslist altijd zelf over je spullen. Ik zal wel advies geven en helpen bij het maken van keuzes om het makkelijker te maken om eventueel afstand van sommige dingen te kunnen doen. 

Kan ik een professional Organizer inschakelen voor iemand anders? Dat zou in principe kunnen, maar diegene moet er wel voor open staan om aan de slag te gaan en veranderingen door te willen brengen. Stel bijvoorbeeld dat je ouders kleiner gaan wonen & er hulp nodig is om afstand te nemen van bepaalde spullen, dan kan je mij hiervoor inschakelen mits dit op voorhand is besproken.

Ik ben er zelf aan toe om mijn huis te organiseren, maar mijn partner niet. Is dat erg? Goed voorbeeld doet vaak volgen. Mijn advies is dan ook in dit geval om te beginnen met je eigen spullen en je partner niet te dwingen mee te doen. We zien dan vanzelf wat er gebeurt tijdens het opruimproces. Dit geldt ook voor de kinderen. 

Hoeveel tijd hebben we nodig om mijn huis of administratie op orde te krijgen? Dat hangt af van een aantal factoren; de hoeveelheid spullen / papieren, hoe lang de niet opgeruimde situatie al duurt, het aantal ruimtes dat aangepakt moeten worden, de snelheid waarmee je beslissingen kunt nemen, etc. Tijdens het intakegesprek kunnen we bepalen wat je exacte wensen zijn, hoeveel tijd er nodig is, hoeveel tijd je hebt en wat je einddatum is. 

Ik kan niet opruimen, heb het nooit gekund en denk dat ik het ook nooit ga leren. Hoe ga ik het dan volhouden na een aantal sessies met jou? De nieuwe opgeruimde situatie zal zo'n opluchting zijn! Dit in combinatie met het feit dat spullen een vaste plek hebben gekregen én omdat er een nieuwe structuur is ontstaan zal het makkelijker vol te houden zijn. Een aantal weken na de laatste sessie neem ik contact met je op om te vragen hoe het gaat, of het opruimen vol te houden is of dat het een goed idee is om nog een vervolgafspraak in te plannen.   

Wat als jij mij als Organizer niet kunt helpen? Tijdens de telefonische kennismaking of het intakegesprek komen we hier snel genoeg achter. Ik heb een netwerk van collega organizers en kan terugvallen op Nederlands Beroepsverening van Professional Organizers (NBPO) waar ik bij ben aangesloten. Dus mocht dit aan de orde zijn, dan zal ik je doorverwijzen. 

Is ons werk samen vertrouwelijk? Zeker, privacy vind ik erg belangrijk en daarom behandel ik jouw gegevens en informatie strikt vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor ook naar mijn privacybeleid. 

 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn