De opruimcoach in Alkmaar en omgeving
Gun jezelf een opgeruimd huis !

DE VIER BESTE OPRUIMBOEKEN

Als je graag de rommel in huis onder handen wilt nemen, maar hier wel wat hulp bij kunt gebruiken, dan raad ik je aan eens te beginnen met het lezen van één (of meerdere) van deze 4 boeken. Kijk welk boek jou het meest aanspreekt en welke tips je kunt toepassen in je eigen huis. 


Weg Ermee  
Dennis Storm

Een heerlijk boek wat makkelijk leest en snel tot de essentie komt; wat heb je nou eigenlijk nodig in het leven? Het begon door de vele reizen die Dennis Storm maakte. Hij werd zich er steeds meer bewust van hoe fijn het is om altijd te leven alsof je op reis bent. Zonder onnodige ballast!

In het boek vertelt hij over de stappen die hij gemaakt heeft om steeds dichterbij een minimalistisch levensstijl te komen. Dit begon met ontspullen, waardoor hij op een andere manier naar zijn spullen ging kijken. En vanuit hier maakt hij hele mooie keuzes, waardoor hij nu anders in het leven staat. 

Opgeruimd
Marie Kondo

Een besteller die echt de moeite waard is om te lezen als je wilt ervaren hoe opruimen je leven kan veranderen. Want neem van mij aan: dat kan echt!

De focus in dit boek ligt op wat je wilt houden en niet wat je weg wilt doen, zodat je je uiteindelijk omringt met alleen maar spullen waar je blij van wordt. Dit moet je je uiteraard wel kunnen veroorloven. 

Misschien spreekt de Konmari (dit is een bepaalde volgorde van opruimen) methode je niet aan en heb je helemaal geen behoefte om je kleding op een bepaald manier op te vouwen, maar heb boek staat vol met tips waar je vast iets voor je zelf uit kunt halen. 


Het no nonsense opruimboek
Els Jacobs

Een praktisch en uitgebreid omschreven boek waarmee je inzicht krijgt in de oorzaken en gevolgen van chaos in je huis en hoofd. 

Fijn ook dat de valkuilen tijdens het opruimen worden benoemd en hier ook tips voor worden gegeven om dit op te lossen. 

Ook heel prettig aan dit boek is dat er  weekopdrachten beschreven zijn, waar je meteen mee aan de slag kunt. 

Met behulp van dit boek kan je stapsgewijs je huis opruimen, leer je nieuwe routines aan. Op deze manier krijg je resultaat voor de langere termijn. 

 

Opruimen voor je dood gaat
Margareta Magnusson

De titel klinkt vrij zwaar, maar het boek is luchtig & humoristisch geschreven. Het is geen typisch opruimboek vol met praktische tips, maar het helpt je te inventariseren wat echt belangrijk voor je is. 

In het boek draait het er om, om je nabestaanden aan het einde van je leven nergens mee op te zadelen. De schrijfster neemt je mee in een proces door de erfstukken te scheiden van de rommel. Door hier tijdig zelf mee aan de slag te gaan, kan je ook de waardevolle herinneringen ordenen. 

Ze voelde wat het opruimen met haar deed en kon vanuit daar verder met haar leven. In het boek lees je welke mooie beslissingen ze nam. 

Heb je inmiddels al een hele stapel opruimboeken doorgespit en lukt het je nog steeds niet om zelf aan de slag te gaan met opruimen, twijfel dan niet langer en bel me eens voor een gratis eerste afspraak: 06 11290887.

MAAK EEN GRATIS EERSTE AFSPRAAK


 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn