De opruimcoach in Alkmaar en omgeving
Gun jezelf een opgeruimd huis !

WELKOM OP MIJN BLOG

2023-03-24

Een groot misverstand: een opruimcoach gooit alles weg.

‘Als ik met jou als opruimcoach aan de slag ga, dan moet ik vast alles weggooien’.
‘Maar mam, als die mevrouw komt opruimen dan neemt ze vast een vuilniszak mee en dan moeten daar al mijn spullen in’.

Dit soort uitspraken hoor ik regelmatig en is voor mij een mooi aanknopingspunt om een groot misverstand over opruimcoaches de wereld uit helpen; ‘een opruimcoach (professional organizer) doet nooit uit zich zelf iets weg. Jij bent altijd degene die de keuze maakt over JOUW spullen!

Keuzes maken
Misschien vind je het heel lastig om keuzes te maken en dat is iets waar ik je bij kan helpen. Ik zal je nooit dwingen om iets weg te doen, maar wel de juiste vragen stellen om jou er bewust van te maken of je iets echt graag wilt bewaren en een vaste plek in jouw huis wilt geven.

Tijdens het opruimproces zou het dan goed kunnen dat je er achter komt dat je bepaalde spullen in deze fase van je leven helemaal niet meer gebruikt / nodig hebt en hier best afstand van kunt doen. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat er spullen tevoorschijn komen waarvan je niet eens meer wist dat je deze had. Wees niet bang dat je meteen hele ingewikkelde keuzes moet maken, want dit bouwen we rustig op.

Als je beslissingen hebt genomen om dingen weg te doen dan betekent het niet dat dit zomaar in die beruchte vuilniszak verdwijnt. Zeker niet! Samen kunnen we bepalen wat jij een goede bestemming vindt; een instantie, een kringloopwinkel, een goed doel, weggeven, etc.Maar neem van mij aan; als je het lastig vindt om je huis op orde te houden, dan zou het kunnen dat dit ligt aan de grote hoeveelheid spullen. Het is dan wel heel fijn als er spullen je huis verlaten, zodat er meer ruimte ontstaat. Zo hoef je nooit meer spullen onnodig van links naar rechts te verplaatsen, maar kan je alles op een logische & handige manier opbergen.

Vuilnisbakken op het strand.jpg

Admin - 15:38:50 @ Opruimen | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn